Lärande i stunden

Hur kan man träna vokaler, räkna till hundra och annat nyttigt utan att det behöver tragglas och nötas i diverse ramsor? Hur gör man detta på ett meningsfullt sätt i förskoleklass? På Glömstaskolan väljer vi att fånga lärandet i stunden. När vi byter aktivitet eller rum händer det allt som oftast att eleverna får höra:

”alla som har tre olika vokaler i sitt namn går till nästa aktivitet”

Vokaler

 

När vi står på busshållplatsen passar vi på att se om vi hinner räkna till hundra innan bussen kommer. När vi väntar på att gå ut från lunch provar vi att räkna baklänges. Dessa små träningssekvenser som kan uppstå om man tar vara på stunden och gör något viktigt av dem.

”Är det bara när vi sitter i raka rader som vi lär oss? ”

 

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*