Klarar sexåringar fackeltåg?

IMG_1162Igår skolstartsfest. Det blev i form av en heldag ute på fina Lida friluftsgård. Trots ihållande regn ovanpå snön fixade alla kollegor – stora som små – dagen utan gnäll och kontroverser. Vi hade en tanke om fackeltåg från bussen, men leveransen blev tyvärr försenad, så vi fick ta det idag – och tänker att det blev en början på en ny tradition där varje vårtermin hälsas med ett fackeltåg. Kanske ut i skogen, för gemenskap kring grillen där vi landar och på allvar kan fundera över vilken målbild vi alla ska ha för vårterminen?

Men kan sexåringar verkligen hålla i en fackla på ett säkert sätt?

IMG_1171Ja, en del kan. Andra inte. Som så ofta handlar det om att göra en professionell bedömning utifrån de elever man har, vilka risker som finns och hur dessa kan förebyggas. Det senare handlar exempelvis om utbildning och tydlig genomgång och träning med eleverna, relevant släck/skyddsutrustning tillgänglig, tillräcklig bemanning, särskilt fokus på elever som behöver det.

Utmanande? Hela tillvaron är sådan! Fylld av utmaningar.

Modet att möta dem handlar om verkligheten!

Utbildning handlar om att skydda i verkligheten inte ifrån den!

/Anne-Marie Körling

IMG_1176

Ingen elev som inte ville behövde förstås hålla i en fackla. Alla som ville prova fick. Om man då i handling visade att man inte riktigt klarade av det ännu, så  var vi förstås snabbt där och lät chansen gå vidare till nästa. Tanken är ju att detta ska bli tradition, så fler chanser kommer!

Om vi tror att de kan, får vi väldigt ofta rätt. Om vi tror att de inte kan, får vi alltid rätt.

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*